Geulbode Burendag 25-09-2021

Burendag Buurtvereniging de Klinkenberg

 

Zaterdag 25-09-2021 was de Nationale burendag. Na een lange periode waarin wij weinig konden organiseren, had de buurt besloten om dit jaar wel deel te nemen aan de burendag. Een goede beslissing, want naast de versoepeling van de regels hebben wij ook kunnen genieten van het heerlijke najaarsweer.

De activiteit bestond uit 2 onderdelen; Vanaf half 2 gingen 3 groepen op pad, gewapend met handschoenen, prikstok en vuilzakken. Iedere groep had een andere route en buiten de mooie wandeling die wij in de buurt maakten, werd ook alle zwerfvuil meegenomen wat wij onderweg tegenkwamen.  Zowel jong en oud deden hier enthousiast aan mee.

Het eindpunt van onze wandeling was het RVU complex. Hier werden wij gastvrij ontvangen met koffie en vlaai. Daarna werd de kennis van de aanwezige leden getest met de quiz, “ik hou van Holland / Rothem”. Oer Hollandse vragen kwamen hierbij aan de orde maar ook vragen over Rothem en Meerssen passeerden de revue. Ook werden de tekentalenten van sommige leden getoetst. Het laatste onderdeel van de quiz was een fotorondje door Rothem. Tot slot hebben wij de dag afgesloten met een hapje en wat drankjes.

We kijken terug op een geslaagde burendag. Het was leuk om iedereen weer te ontmoeten!